Jangkamasa merompak bank

Posted: September 29, 2010 in Uncategorized

-penah dengar orang rompak bank ke? kedai mas ker?

-tau berapa lama?  1 atau 2 minit saja

-Merompakni memang kerja haram dan berdosa tapi ada beberapa perkara yang aku kagum dengan mereka ni

1)ketepan masa.  1 atau 2 minit je tu.  Strategi mesti mantap.

2)Kerjasama berpasukan, mesti kerja meraka dirancang dengan sangat rapi dan setiap orang ada peranannya, kalo tak masakan dapat siap dalam masa 2 minit

3)berani sungguh buat jahat, tak ingat nak mati ker…

4)cekap beroperasi hingga sukat dikenalpasti atau dikesan.

5)teliti -tentu dia dah risik dulu, study dulu, buat research dah, mengkaji waktu yang terbaik, mungkin waktu polis buat rondaan, balai polis tedekat, bepe pengawal bersenjata, silent alarm, kamera etcetera.

Biasanya polis kalo dpt tangkap pun dia akan cakap, “hasil dari tangkapan ini pihak polis telah berjaya menyelesaikan25 kes rombakan sebelum ini”  Kalo sekli dua bukan senang nak kesan.  Polis ngan penyamun akan bersaing siapa cekap dia akan menang.  Walau polis dengan segala kelengkapan, tapi…

According to statistics gathered in 2001, a bank robbery occurs every fifty minutes in the United States.  Approximately $70 million is lost in bank robberies in the United States annually.  Between 1996 and 2000, the average amount of money taken during a bank robbery is approximately $5,000

-Statistik 2001    -Rompakan bank di US berlaku purata setiap 50 minit.     – anggaran USD70 million(RM238j) dirompak setiap tahun    -kalo tak silap purata satu rompakan dalam USD5,000.00 (  RM17000.00)

ok laa tu kat US Camry Hybrid baru USD26,575.00 (RM90,355.00), upah kapal sampai kat malaysia + cukai 5 atau 60 peratus dah jadi RM144,568.00).  pastu masuk keuntungan pengedar dah pi sampai RM180,000.00  Aku agak laaa…

Khabornyer dah ada enjin pakai magnet yang meggerakkan motor, free energy magnet motor, so tak yah isi minyak atau charge bateri, charge positif negatif magnet menggerakkan motor secara otomatik, lehh jimat tu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s