Jangan Tido…

Posted: September 3, 2010 in Uncategorized

1. Jangan tidur bersama jam tangan.
Jam tangan boleh mengeluarkan radioaktif. Walaupun jumlahnya tidak banyak, sedikit sebanyak ia boleh mengganggu kesihatan anda.

2. Jangan tidur dengan telefon bimbit.
Meletakkan telefon bimbit bersebelahan anda ketika tidur adalah tidak digalakkan. Walaupun ada diantara kita menggunakannya sebagai alat penggera. Para saintis telah membuktikan bahawa alatan elektrik dan elektronik termasuk telefon bimbit akan mengeluarkan sejenis gelombang yang tidak elok untuk kesihatan.

3. Jangan tidur dengan mekap yang masih melekat.
Jika anda biasa tidur tanpa mencuci solekan muka atau dimana-mana tempat di bahagian kulit, ia boleh mengakibatkan masalah kulit untuk jangka masa panjang. Solekan yang tidak dicuci boleh menghalang kulit daripada bernafas dan mendapat pengaliran udara yang sepatutnya. Anda juga akan mengambil masa yang lama untuk mendapatkan tidur yang lena.

4. Jangan tidur dengan coli
Bagi perempuan pula, anda tidak digalakkan tidur dengan memakai bra kerana ia dikhuatiri menyebabkan barah payudara melalui kajian yang dijalankan oleh saintis Amerika. Memakai bra melebihi 12 jam adalah berisiko

5. Jangan tidur dengan seluar dalam
Bagi lelaki pula, tidak elok memakai seluar dalam ketika tidur. Seeloknya pakai la ‘boxer’ yang longgar dan selesa. Sayangilah Mr Z anda.

6. Jangan tidur tanpa seurat benang
Hal ini juga penting kerana jika pada ketika anda tidur berlaku sebarang kemalangan/kecemasan bukankah ia memudaratkan anda?

7.Jangan tidur selepas masuk waktu asar

Manusia mempunyai “Aura atau Chakura-macam Narutolah pulaknya”,cahaya berwarna pelangi yang tersendiri serta susunan zarah-zarah proton dan neutron yang tersendiri kerana  pada waktu asar berlaku tarikan graviti yang terlalu kuat antara matahari dan bumi, kemungkinan besar sekiranya kita tidur pada waktu tersebut menyebabkan susunan zarah serta aura warna pelangi itu akan berterabur sepertimana magnet yang diketuk kuat  atau dipanaskan akan hilang keupayannya untuk menarik sesuatu.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s